kuvituskuva.
ESR+ Ryhmähankkeessa päähankkeen toteuttajana toimii Live-säätiö ja osatoteuttajina Invalidiliitto, Ammattiopisto Spesia sekä STEP-koulutus (Kirkkopalvelut). Invalidiliiton tavoitteena on kehittää vammaisten sekä pitkäaikaissairaiden henkilöiden yrittäjyysosaamista, tukea itsensä työllistämistä sekä edistää verkostoyhteistyötä.

Hankeaika

Hankkeen toimintaa toteutetaan Uudenmaan alueella 1.3.2023–31.10.2025

Tavoitteet

Tavoitteena on kehittää vammaisten sekä pitkäaikaissairaiden ja erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden yrittäjyysosaamista, tukea itsensä työllistämistä sekä edistää yrittäjien ja itsensä työllistäjien verkostoyhteistyötä.

Toimenpiteet

Järjestetään verkostotapahtumia ja tuetaan vertais- ja verkostotoimintaa yleisesti yrittäjyyden laajalla kentällä. 

Vuonna 2025 edistetään työyhteisöjen moninaisuutta viestinnällisin keinoin. Tarvittaessa ohjataan ja valmennetaan henkilöitä keikkatyön hakuun ja tuetaan työtehtävien suorittamisessa.

Lue lisää keikkatyöalustan mahdollisuuksista.

Kutsutaan mukaan hankkeen toimintaan itsensä työllistämisestä kiinnostuneet ja ohjataan heitä yritystyöpajoihin sekä mentoritoiminnan piiriin saamaan valmiuksia yritystoiminnan aloittamiseen ja/tai kevytyrittäjyyteen.

Yhteistyötä muiden ryhmähankkeen osatoteuttajien kanssa tehdään yrittäjyys- sekä osuuskuntaopintojen kanssa siten, että ohjataan vammaisia itsensä työllistämistä suunnittelevia henkilöitä opintojen piiriin.

Tarvittaessa annamme asiantuntemusta ryhmähankkeen muiden tavoitteiden toteuttamisessa.

Testataan hankkeessa SROI-menetelmää. SROI eli Social Return on Investment on menetelmä, jonka avulla arvioidaan rahamääräisesti organisaation tai projektin sosiaalisia, terveydellisiä ja ympäristöllisiä vaikutuksia. Metodi perustuu arviointitutkimuksen, sosiaalisen tilinpidon ja kustannushyöty -analyysin periaatteille.

Tulevat tapahtumat

 

Keinoja vammaisten työllistymisen edistämiseksi.

Me osataan! Omilla taidoilla työelämään ESR+ -hanke järjestää torstaina 27.2.2025 klo 14–16 webinaarin, jossa keskustellaan erilaisten alustojen ja työllistymisentuen palveluista. Webinaarissa ei ole viittomakielen tulkkausta. Webinaari tallennetaan.

Keskustelussa mukana

Päivi Montgomery, psykologi sekä rekrytoinnin ja uraohjauksen asiantuntija.

Itse vammaisena inklusiivisuus ja esteettömyys ovat minulle keskeisiä, ja koulutan yrityksiä näistä teemoista. Työskentelen iSetussa yhteisövastaavana sekä psykologikonsulttina ja työterveyspsykologina. iSetu on sosiaalinen yritys, joka yhdistää vammaisia ja kroonisesti sairaita työnantajiin. Työnhakuportaaliimme voivat rekisteröityä kaikki, jotka tarvitsevat mukautuksia, kuten osa-aikatyötä tai esteettömyyttä.

Timo Westman, pitkän linjan työllistämisen asiantuntija, joka on auttanut ihmisiä eteenpäin työmarkkinoille erilaisissa rooleissa, kuten valmentajana, työhönvalmentajana ja työnhakuvalmennusten vetäjänä.

Nykyisin autan tuusulalaisia työnhaussa ja yrityksiä työntekijätarpeissa. Työllisyyspalveluissa työskentelemme tiiviisti elinkeinopalveluiden kanssa edistäen työmarkkinoiden kohtaantoa ja alueen elinvoimaa. Tarjoamme yksilöllistä neuvontaa kaikille, jotka tarvitsevat tukea työllistymiseen.

Eija Kiviranta on WorkPilotsin perustaja ja toimitusjohtaja (Chief Enabling Officer). Hänellä on yli 25 vuoden kokemus IT-palvelusektorilta, jossa hän on johtanut projekteja, liiketoimintoja, tiimejä ja yrityksiä.

Hän on toiminut innovaatioiden ja yritysvastuun johtajana suuressa IT-palveluyrityksessä sekä auttanut asiakkaita kohti kestävää liiketoimintaa oman konsulttiyrityksensä kautta. Eijan intohimona on luoda kestäviä ratkaisuja ja ratkaista yhteiskunnallisia haasteita samalla, kun hän rakentaa menestyviä yrityksiä.

Webinaarin juontaa ESR hankekoordinaattori Henri Ihander

Saat linkin sähköpostiisi, ilmoittautuminen webinaariin tämän linkin kautta

 

Hankkeen tietosuojaseloste

Hankkeen videot ja tallenteet

Yrittäjien aamukahvi tallenteet

Blogi keikkatyöpajasta 

Sopivaa työtä kaikille -keikkatyöalustan esittelyvideo.

Sopivaa työtä kaikille - keikkatyöalustan koulutusvideo 12.10.2023

ESR-hankevastaava Sinikka Winqvist ja yrittäjä Joel Burgos keskustelevat millaisia taitoja yrittäjyys vaatii ja millaisia tukipalveluja yrittäjyyteen on tarjolla.

ESR-hankekoordinaattori Henri Ihander ja Lihastautiliiton työllisyysasiantuntija Liisa-Maija Verainen kertovat miten keikkatyöalustaa käytetään ja millaisten työtehtävien teettämiseen se soveltuu.

Tuloksena odotamme, että

  • Vammaisten henkilöiden yrittäjyysosaamista ja valmiuksia itsensä työllistämiseen on vahvistettu.
  • Hankkeessa toteutetut inklusiiviset verkostotapaamiset ovat rohkaisseet vammaisia yrittäjiä osallistumaan valtakunnallisiin tai alueellisiin yrittäjien tapahtumiin.
  • Vammaisten henkilöiden kokemus keikkatyöstä on lisääntynyt.
  • Järjestöt ja yritykset ovat tarjonneet keikkatyötä vammaisille ja osatyökykyisille työnhakijoille.

Hankekumppanit

Live-säätiö sr, päähankkeen toteuttaja

Ammattiopisto Spesia Oy

Kirkkopalvelut ry, STEP koulutus

Ota yhteyttä, jos haluat mukaan hankkeen toimintaan!

Sinikka Winqvist

ESR-hankevastaava                                                                                            

sinikka.winqvist@invalidiliitto.fi+358 44 765 0633

Henri Ihander

ESR-hankekoordinaattori

henri.ihander@invalidiliitto.fi+358 44 465 6051
 

ESR-rakennerahaston logo
Jaa sosiaalisessa mediassa