Aikuisia ja lapsia yhdessä leikkimässä. Kuvituskuva.
Invalidiliitossa vertaistukea antavat koulutuksen käyneet henkilöt, joilla on omakohtainen kokemus harvinaisesta sairaudesta oman sairauden tai lapsen sairauden kautta. Vertaistukea välitetään tukea kaipaaville.

Vertaistukitoiminta Invalidiliitossa

Invalidiliitto kouluttaa vuosittain uusia vertaistukihenkilöitä ja -perheitä. Koulutukset on suunnattu aikuisille henkilöille, joilla on harvinainen sairaus tai vamma ja perheille, joissa lapsella on harvinainen sairaus tai vamma. 

Vertaistukijakoulutus sisältää verkko- ja lähiopetusjakson, joihin osallistuja sitoutuu. Koulutukseen haetaan mukaan hakulomakkeella. Vertaistukijaksi haluavan tulee olla sinut oman sairauden tai lapsen sairauden kanssa.

Seuraavan kerran vertaistukijoiden koulutus järjestetään vuonna 2025.

Lisätietoja koulutuksesta saat Invalidiliiton suunnittelija Jenni Kuuselalta joko sähköpostitse jenni.kuusela@invalidiliitto.fi tai puhelimitse 044 765 0410. 

Invalidiliiton kouluttamat vertaistukihenkilöt ja -perheet saavat ohjausta ja tukea vertaistukijana toimimisen tueksi. Vertaistukijoille järjestetään tukiohjausta sekä verkon välityksellä että kasvokkaisen tapaamisen merkeissä.

Vertaistukea harvinaisille 

Välitämme vertaistukihenkilöitä ja vertaistukiperheitä harvinaista sairautta sairastaville aikuisille ja perheille, joissa lapsella on harvinainen sairaus. 

Kaipaatko tukea ja mahdollisuuden keskustella samankaltaisessa elämäntilanteessa olevan harvinaisen kanssa? Onko perheessäsi harvinainen sairaus uusi diagnoosi?

Vertaistukea Vertaistalosta

Vertaistalo.fi on Terveyskylän verkkopalvelu, joka tarjoaa vertaistukea sairastuneille ja heidän läheisilleen. Sivuilta löytyy tietoa yhdistysten tarjoamasta vertaistuesta ja vertaisvideoita.

Vertaistalon sivut.

Vertaistoimintaa jäsenyhdistyksissä

Invalidiliiton jäsenyhdistykset järjestävät monipuolista toimintaa jäsenilleen.  Vertaisryhmät sisältävät esimerkiksi luentoja, yhdessäoloa, keskusteluryhmiä ja harrastustoimintaa. Toimintaa on eri-ikäisille.
Yhdistyksiin kannattaa olla suoraan yhteydessä, jolloin saa ajantasaista tietoa toiminnasta.

Yhdistysten yhteystiedot.