Kädessä kännykkä. Kuvituskuva.
Huolen tai murheen kanssa ei tarvitse jaksaa yksin.

Tukea on tarjolla useiden eri auttavien puhelimien ja chattien muodossa. Olemme koonneet alle muutamia esimerkkejä. Järjestöjen tukea tarjoavat puhelimet ja niiden palveluajat voi katsoa myös Puheet-sivustolta.

Valtakunnallinen kriisipuhelin (MIELI Suomen Mielenterveys ry)

Kriisipuhelin päivystää suomen kielellä 24/7 numerossa 09 2525 0111.

Puhelimeen vastaavat kriisityöntekijät sekä koulutetut vapaaehtoiset. Soittaa voi nimettömänä. Puhelu maksaa operaattorin perimän hinnan verran. Lisätietoja myös kotisivuilta mieli.fi/kriisipuhelin.

Mielenterveyden keskusliitto

Maksuton vertaistukipuhelin p. 0800 177599 arkisin klo 10–15.

Verkossa: Valoa-chat on palvelu, joka tuo valoa juuri siihen tilanteeseen, jossa olet. Chatissa kanssasi keskustelee arkisin kello 12–15 mielenterveysalan ammattilaiset, jonka jälkeen vertaiset ovat kuuntelemassa ja jakamassa kokemuksiaan arkisin kello 15–18.

Sekasin chat

Sekasin-chat on valtakunnallinen keskustelualusta 10-29 -vuotiaille. Päivystys ma–pe klo 924
ja viikonloppuisin klo 15-24.

Sekasin-chatissä voit keskustella mieltäsi askarruttavasta kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Chatissa päivystävät järjestöjen ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset.

SEKASIN GAMING on Discordissa toimiva Suomen suurin ammatillisesti moderoitu nuorille suunnattu verkkoyhteisö.

Päihdeneuvonta (Ehyt ry)

Päivystys numerossa 0800 900 45 joka päivä 24/7 .

Ilmainen Päihdeneuvontapuhelin vastaa vuoden jokaisena päivänä, ympäri vuorokauden. Ammattiauttajat ovat tukena päihteisiin ja huumeisiin liittyvissä kysymyksissä. Heidän kanssaan voi keskustella omasta, läheisen tai asiakkaan päihteiden käytöstä. Palvelu on anonyymia ja luottamuksellista. Lisätietoja Ehyt ry:n kotisivuilta.

Irti huumeista (Irti huumeista ry)

Päivystys numerossa 0800 980 66 ma–to klo 9–15 ja 18–21 ja pe klo 9–15.

Päivystävä puhelin tarjoaa käyttäjille ja läheisille tukea sekä tietoa. Puhelimeen voi soittaa nimettömänä ja keskustelut ovat luottamuksellisia. Puheluihin vastaavat yhdistyksen työntekijät sekä koulutetut vapaaehtoiset. Lisätietoja Irti huumeista ry:n kotisivuilta.

Lasten ja nuorten puhelin (Mannerheimin Lastensuojeluliitto)

Päivystys numereossa 116 111 arkisin klo 14–20 ja viikonloppuisin ko 17–20.

Yhteydenottoihin vastaa koulutettu vapaaehtoinen aikuinen, jolla on aikaa kuunnella. Päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia. Lasten ja nuorten puhelimessa voi kysyä tai keskustella luottamuksellisesti mistä tahansa itseä mietityttävästä asiasta. Palvelu on tarkoitettu kaikille alle 21-vuotiaille. Nettisivuilla on tarjolla myös lasten ja nuorten chatti ja kirjepalvelu. 

Vanhempainpuhelin (Mannerheimin Lastensuojeluliitto)

Päivystys numerossa 0800 92277 ma klo 10–13 ja 17–20, ti klo 10–13 ja 17–20, ke klo 10–13 ja to klo 14–20.

Vanhempainpuhelimeen voi ottaa yhteyttä ihan missä tahansa lapsiin ja vanhemmuuteen liittyvässä asiassa. Toinen vanhempi, vapaaehtoinen tehtävään koulutettu päivystäjä, keskustelee kanssasi. Voit soittaa nimettömänä, luottamuksellisesti ja maksutta. Lisätietoja myös Mannerheimin Lastensuojeluliiton kotisivuilta. 

Nollalinja (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Setlementti Tampere ry)

Päivystys numerossa 080 005 005 joka päivä 24/7.

Nollalinja on valtakunnallinen ja ilmainen auttava puhelin, jonne voi soittaa mihin kellonaikaan tahansa, vuoden jokaisena päivänä. Nollalinja auttaa kaikkia, jotka ovat kokeneet henkistä, fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa tai väkivallan uhkaa läheisessä ihmissuhteessaan. Päivystäjät ovat ammattilaisia ja heidän kanssaan voi keskustella täysin anonyymisti sekä luottamuksellisesti suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Lisätietoja Nollalinjan kotisivuilta.

Kirkon keskusteluapua (Suomen ev.lut. kirkko)

Päivystys numerossa 0400 22 11 80 pe ja la klo 18–03 sekä su–to klo 18–01.

Palvelevan puhelimen päivystäjät ovat kirkon vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia sekä työntekijöitä. Kaikki keskusteluavun palvelut ovat käytettävissä suomeksi ja ruotsiksi. Keskusteluapu on tarkoitettu kaikille, jotka kaipaavat kuuntelijaa. Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksen mukaisen hinnan. Lisätietoja Kirkon tarjoamasta keskusteluavusta verkossa.

Muita verkossa olevia chat palveluita

SOLMUSSA-CHAT aikuisille päivystää TUKINETISSÄ ma, ke ja to klo 15-19 sekä ti klo 15-17. Chatissa voit keskustella mielessäsi olevasta huolesta tai hankalasta elämäntilanteesta. Sinulle vastaa koulutettu vapaaehtoinen tai sosiaali- ja terveysalan ammattilainen.

VERKKOKRIISIKESKUS TUKINETISSÄ on tarjolla monimuotoisesti sekä henkilökohtaisia että ryhmämuotoisia palveluita yli 100 organisaation voimin.

Yhteystiedot akuutissa kriisissä

Henkeä uhkaavissa tilanteissa ota aina yhteyttä suoraan hätänumeroon 112.

Koronaepidemian aikana kriisikeskukset tarjoavat tapaamisaikoja etänä videovälitteisesti tai puhelimitse.

Rikosuhripäivystys RIKU tarjoaa rikoksen uhriksi joutuneelle, hänen läheiselleen tai rikosasiassa todistavalle tukea ja neuvontaa.

Itsemurhien ehkäisykeskus

Ajankohtaista koronasta

 

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa