Kysely on lähetetty yhdistysten puheenjohtajille sähköpostitse lokakuun lopussa. Muutamalle yhdistykselle, joiden puheenjohtajalla ei ole sähköpostia, kysely on lähetetty maapostitse. Jos yhdistyksenne ei ole saanut kyselyä, olkaa yhteydessä vastaava järjestöasiantuntija Mirva Kiiveriin, mirva.kiiveri@invalidiliitto.fi tai p. 044 765 0658.
Invalidiliitto on lähettänyt hakemukseen kirjatulle yhteyshenkilölle sähköisen lomakkeen, jonka kautta selvitys tehdään. Lisätietoa Mirva Kiiveriltä, mirva.kiiveri@invalidiliitto.fi tai p. 044 765 0658.
Mitä on järjestöllinen sivistys? Marita Salo (pdf)
Merja Mäkisalo-Ropposen puhe (pdf)
Vaikuttamisen työpaja, Sanna Leppäjoki-Tiistola (pdf)
Yhdenvertaisuuslaki, Henrik Gustafsson (pdf)
Suunnitelmallista vaikuttamisviestintää, Hilkka Lahti ja Vesa Kuittinen (pdf)
Rakentava vuorovaikutus, Liisa Pitzen ja Auli Tynkkynen (pdf)
Avoimuusrekisterilaki koskee vaikuttamista, jota oikeushenkilöt tekevät eduskunnan ja ministeriöiden suuntaan. Oikeushenkilöitä ovat esimerkiksi rekisteröidyt yhdistykset, kuten Invalidiliitto ry ja sen jäsenyhdistykset. Avoimuusrekisteri tuo näkyviin sen vaikuttamistoiminnan, jota tehdään virallisten kuulemisten ulkopuolella. Jokaisen yhdistyksen on itse huolehdittava raportoinnista annetussa ajassa, jos raportointivelvollisuus täyttyy. Lue lisää avoimuusrekisteristä ja raportoinnista.
Monet yhdistykset lähettävät uusille jäsenilleen Tervetuloa jäseneksi -kirjeen. Osana uuden jäsenen tietopakettia yhdistykset voivat hyödyntää muokattavaa kirjettä, johon koottu tiiviisti tietoa Invalidiliitosta.
Esite Invalidiliiton toiminnasta on julkaistu. Esite löytyy sähköisenä liiton verkkosivuilta, josta sen voi myös tulostaa yhdistyksen käyttöön. Painettuja esitteitä voi tilata Invalidiliitosta Tarja Lukjanovilta, tarja.lukjanov@invalidiliitto.fi tai p. 044 765 0668.
Turvallisen tilan periaatteilla ja toimintatavoilla haluamme Invalidiliitossa luoda tilan, jossa kaikki omalla toiminnallaan rakentavat yhdenvertaista, kunnioittavaa ja avointa ilmapiiriä ja keskustelua.
Yhdistys voi ottaa ne myös omaan käyttöönsä tai muokata niitä itselleen sopiviksi.
Löydät turvallisen tilan periaatteet täältä.
Jatkossa liitto ei enää teknisesti rajoita eikä valvo sitä, kuinka moneen jäsenyhdistykseen henkilö kuuluu. Jos jäsenyhdistyksen säännöissä edellytetään, että henkilö voi kuulua vain yhteen paikalliseen jäsenyhdistykseen, asian valvominen kuuluu yhdistykselle itselleen. Asian voi selvittää kysymältä jäseneltä, kuuluuko hän johonkin toiseen Invalidiliiton paikalliseen jäsenyhdistykseen. Asiasta tehtiin liittovaltuustoaloite ja asia on käsitelty kesäkuussa 2022 liittovaltuuston kokouksessa.