Invalidiliitto pitää myönteisenä, että lain valmisteluvaiheessa on huomioitu sekä esteettömyys että liikenteessä heikoimmassa asemassa olevien henkilöiden, kuten lasten, vanhusten ja liikkumisesteisten ihmisten turvallisuus. Lakiehdotuksen toimenpiteet vaikuttavat kaikkien, myös mikroliikennevälineitä käyttävien ihmisten liikenneturvallisuuteen ja sitä kautta vähentävät onnettomuusriskiä, inhimillistä kärsimystä ja terveydenhuollon kuormitusta sekä yhteiskunnalle aiheutuvia kustannuksia.
Sähköpotkulautojen pysäköintiä tulee selkeyttää, sillä niiden väärin pysäköinti haittaa liikenteen esteettömyyttä ja aiheuttaa vaaratilanteita. Esimerkiksi sähköpyörätuolin käyttäjä voi joutua väistämään keskelle jalkakäytävää jätettyä sähköpotkulautaa ajoradan puolelta tai valitsemaan toisen reitin – jos sellainen on käytettävissä. On myös tilanteita, jolloin apuvälinein liikkuvan ihmisen matka estyy väärin pysäköityjen potkulautojen vuoksi kokonaan.
Invalidiliitto pitää perusteltuna, että palveluntarjoajan tulisi hakea mikroliikennelupaa kunnalta ennen vuokraustoiminnan aloittamista. Kunnilla on oltava mahdollisuus määrittää omalla alueellaan toimiville yrityksille lupaehdot ja edellyttää niiltä, että vuokrattavat mikroliikkumisvälineet eivät rajoita muiden tienkäyttäjien turvallista liikkumista ja esteettömyyden toteutumista. Mikroliikenneluvan käsittelyn yhteydessä tulisi kuulla myös kunnan tai kaupungin vammaisneuvostoa.
Invalidiliitto kannattaa selkeän promillerajan, korkeintaan 0,5 promillea, asettamista kevyiden sähköajoneuvojen ja moottorilla varustettujen polkupyörien kuljettamiseen. Promillerajan tulee koskea niin vuokrattavien kuin yksityisomistuksessa olevien laitteiden käyttäjiä. Tämä selkeyttäisi liikenteen valvontaa. Päihtyneenä ajamisesta tai jalkakäytävällä ajamisesta määrättävä sanktio kannustaisi nykyistä paremmin liikennesääntöjen noudattamiseen. Uusi sääntely ja siitä tiedottaminen ennaltaehkäisee päihtyneenä ajamista ja edistää liikenteen turvallisuutta.