Asunnon eteisessä tarvitaan naulakko- ja kaappitilan lisäksi vapaata tilaa pukeutumiseen ja pukeutumisessa avustamiseen. Lisäksi moni tarvitsee eteisessä säilytystilaa urheiluvälineille, lastenvaunuille, rollaattorille tai pyörätuolille. Esteettömyys asetus vaatii että asuinrakennuksissa, joissa on hissi, on kaikissa asunnoissa oltava halkaisijaltaan vähintään 1300 mm kääntymistilaa eteisessä. Pyörätuolilla liikkumiseen ja avustajan kanssa toimimiseen vapaata tilaa on hyvä olla eteisessä vähintään 1500 x 1500 mm.
Ulkopyörätuolia tai –rollaattoria käyttävän asukkaan eteisestä on hyvä olla esteetön yhteys ulkona käytettävän apuvälineen säilytys- ja pesutilaan. Kuraeteinen, jossa voi huuhtoa saappaat, lasten kuravaatteet tai pestä koiran tassut, toimii myös pyörätuolin tai rollaattorin pesupaikkana. Kerrostalossa kuraeteinen voi olla sisäänkäynnin yhteydessä, tuulikaapissa tai ulkoiluvälinevarastotilassa.
Osa asukkaista säilyttää sähköpyörätuolia tai ns. sähkömopedia asunnoissaan, osa asuinrakennuksen yhteisissä varastotiloissa tai autotallissa. Ulkopyörätuolin säilyttäminen ja peseminen asunnossa edellyttää, että kylpyhuoneen kaivo on varustettu hiekanerottimella. Kerrostalojen käytävillä niitä ei voi säilyttää paloturvallisuussyistä. Sähköpyörätuoli säilytetään lukitussa ja lämpimässä tilassa, jossa on vähintään +10 °C . Säilytystilassa on pistorasia ja hylly sähköpyörätuolin akun laturia varten.
Eteinen mitoitetaan niin, että siellä mahtuu kääntymään ulkona käytettävällä pyörätuolilla. Jos eteisen yhteydessä ei ole erillistä tilaa ulkopyörätuolia varten, eteisessä tulisi olla vapaata tilaa niin paljon, että yksi pyörätuoli mahtuu olemaan siinä pysyvästi ja siirtyminen pyörätuolista toiseen on mahdollista. Tilaa tarvitaan 2000 x 1400 mm silloin, kun sisä- ja ulkopyörätuolit ovat vierekkäin.
Pyörätuolinkäyttäjälle soveltuvan naulakon korkeus on 1100...1200 mm. Sokkelittomaan naulakkoon on helpompi ulottua pyörätuolista kuin sokkelilla varustettuun. Komeroiden lisäksi eteiseen tarvitaan laskutaso tavaroita varten. Tason korkeus on 750…900 mm.
Peilin koko ja paikka eteisessä valitaan niin, että sekä pyörätuolissa istuvat että kävelevät henkilöt näkevät siitä itsensä. Peili voi hankaloittaa tilan hahmottamista, jos se ulottuu lattiaan asti, jolloin sen saattaa mieltää aukoksi. Peilin alareuna on hyvä olla vähintään 200 mm ja enintään 800 mm korkeudella lattiasta.
Eteisessä on hyvä olla tilaa istuimelle pukeutumista ja jalkineiden vaihtamista varten. Tavanomainen istuinkorkeus on noin 450 mm, mutta ikääntyneille tarkoitetuissa tuoleissa istuinkorkeus on usein 500…550 mm. Käsinojat auttavat istuimelta nousemisessa.
Tärkeää on että eteisen valaistus on tasainen eikä aiheuta häikäistymistä. Valaistusvoimakkuus eteisessä on hyvä olla 100…150 luksia. Eteisen komeroissa ja naulakossa oleva valaistus helpottaa tavaroiden löytämistä.